Showroom and warehouse: 1047 Budapest, Arany János utca 10. (Újpesten)

Do you want to see? Call now!

Helyes testtartás az íróasztalnál

Helyes testtartás az íróasztalnál

2023-05-23

  1. Ülés: Az irodai szék magassága és mélysége fontos, mert ez segít megfelelő testtartást tartani. Az ülés magassága úgy kell beállítani, hogy a talpak laposan érintsék a padlót, a térdhajlatok pedig 90 fokos szögben legyenek. Az ülés mélysége úgy kell legyen beállítva, hogy az alsó hát és a székely hát között egy kis távolság legyen.
  2. Háttámla: Az irodai szék háttámlája magasságát és dőlésszögét is be lehet állítani. A háttámla magasságának az ülőtest hosszához kell igazodnia, és az alsó hátat kell támasztania. Az irodai szék háttámlájának dőlésszöge legfeljebb 110 fokos lehet.
  3. Asztal: Az asztal magassága fontos szerepet játszik a megfelelő testtartás kialakításában. Az asztal magassága úgy kell legyen beállítva, hogy a karok a szintjén legyenek, amikor az alkarok vízszintesen a padlón helyezkednek el.
  4. Számítógép: A számítógép képernyőjének a magassága és helyzete is nagyon fontos. A képernyő középpontjának a szemmagasságban kell lennie, hogy ne kelljen a nyakat emelni vagy lehajolni. A számítógép klaviatúrájának és egérpadjának magasságát is úgy kell beállítani, hogy a karok kényelmesen feküdjenek rajta.
  5. Mozgás: Az ülőmunka hosszú idő után káros lehet az egészségre, így fontos időről időre felállni, sétálni, nyújtózkodni, hogy megelőzzük az izomfeszültséget és a merevséget.

Fontos megjegyezni, hogy a helyes testtartás nem csak az irodában fontos, hanem otthon is, és az egész napos testtartásunkat érdemes odafigyelni, hogy megelőzzük az egészségügyi problémákat.

Helyes testtartás az íróasztalnál
Back